Vad har du för bakgrund och erfarenheter? 

Jag är naturvetare från Uppsala och Östersunds universitet. Jag har alltid tyckt att byggbranschen är spännande och speciellt dess miljöfrågor och teknik samt att arbeta i projektform. Därför hamnade jag efter examen på Skanska. Efter det sökte jag mig vidare till Sweco för att arbeta med uppdragsledning/projektledning inom samhällsbyggnad. Sen ville jag till ett mindre företag och fick jobb på Iterio. Jag har bland annat jobbat med Norra och Södra länken, Förbifart Stockholm, Norrortsleden, och utbyggnaden av tunnelbanan i Stockholm.

Vad tror du att dina medarbetare uppskattar med dig som ledare? 
Jag tror de uppskattar att jag tar mig tid för mina medarbetare och hjälper dem både i sina projekt och stöttar dem i sin utveckling. Jag tycker det är kul att matcha uppdrag med rätt konsult efter deras önskemål. Jag vill vara närvarande och tillgänglig för mina medarbetare. 

Berätta något som de flesta inte tror/vet om dig 
Jag har deltagit i svenska cupen i skidalpinism (För er som inte känner till sporten så går man uppför berg med stighudar. När man kommit upp, rycker man loss hudarna, gör om skidorna till ett par slalomskidor och åker ner för berget. Tävlingarna är oftast mellan 1,5-2h i världscupssammanhang men det finns också mer extrema varianter som sträcker sig över dygn.)

Berätta om en höjdpunkt i ditt arbetsliv 
Jag har haft många höjdpunkter men det jag gillar allra mest är när jag kan hjälpa en medarbetare att få sitt drömuppdrag. 

Vad tror du är viktigt för att trivas i din grupp? 
Att du är engagerad och nyfiken. Att du gillar samhällsbyggnad och att du är prestigelös. 

Vilken typ av kompetens och personer brukar du leta efter när du rekryterar? 
Jag letar efter hjälpsamma personer som är intresserade av Iterio som företag trots att de sitter ute hos kund. Att de vill bidra och utveckla gruppen genom att vara generösa med sin kompetens och sina erfarenheter. 

 

magnus.ruuth@iterio.se

070 979 92 59

Teamtailor

Employer branding från Teamtailor