Katarina Bryngelsson

Katarina Bryngelsson

Gruppchef - Geoteknik – Geoteknik

Vad har du för bakgrund och erfarenheter?

Jag är utbildad civilingenjör på Chalmers tekniska högskola. Innan jag började på Chalmers jobbade jag som lärarvikarie på min gamla låg- och mellanstadieskola och läste 40 poäng inom mitt favoritämne matematik på Örebro Universitet. Chalmerstiden var fantastisk, jag trivdes med kursare, kurser och miljön. Intresset för geoteknik väcktes av professor Göran Sällfors och alla duktiga räkneledare som fanns på skolan. Jag har nu jobbat som geotekniker i 12 år och tycker det är fantastiskt roligt, utvecklande och spännande. I början av min karriär räknade jag väldigt mycket sättningar och stabilitet, främst i stora infrastrukturprojekt. Med tiden har jag jobbat mer och mer som uppdragsledare och när jag började på Iterio 2017 fick jag chansen att bli tf chef för geogruppen. 

 

Vad tror du att dina medarbetare uppskattar med dig som ledare?

Jag tror att dom uppskattar att jag jobbar i uppdrag samtidigt som jag är bitr chef för gruppen, på så sätt förstår jag medarbetarnas utmaningar. Alla chefer på Iterio jobbar i uppdrag. Jag tror även att medarbetarna uppskattar att vi tillsammans i gruppen sätter upp mål och att vi bryr oss om varandra.

 

Berätta något som de flesta inte tror/vet om dig

Jag har en bronsmedalj i aerobic-SM.

 

Berätta om en höjdpunkt i ditt arbetsliv

Min första höjdpunkt var i början av mitt yrkesliv när jag jobbade med projekteringen av E6:an i Bohuslän. Det var en fantastiskt lärorik period sådär direkt efter skolan. Min andra och övergripande höjdpunkt är stödet och hjälpen man känner från kollegor i branschen. Min tredje höjdpunkt var när jag började på Iterio som geotekniker och som tf chef för geogruppen. Jag hade inte varit chef tidigare och tvekade inte att tacka jag, även om det kändes lite nervöst. Det är en fantastisk grupp, med duktiga och snälla kollegor och jag trivs fantastiskt bra. Nu när jag har jobbat några år värdesätter jag framförallt kamratskapen och kunskapen som finns här på Iterio. 


Vilken typ av kompetens och personer brukar du leta efter när du rekryterar?

Jag ser helst att man har utbildning från en teknisk högskola eller exempelvis Nackademin, beroende på vilken roll vi söker. Hos oss på Geo jobbar vi oftast två eller flera personer i samma uppdrag, vilket betyder att det är en fördel om man gillar att jobba i grupp och lösa problem. Det är också viktigt att personen vi söker passar in i gruppen och bidrar till en positiv arbetsmiljö.


katarina.bryngelsson-farkas@iterio.se

Teamtailor

Employer branding från Teamtailor