Eva Emell

Eva Emell

Gruppchef - Miljö – Miljö

Vad har du för bakgrund och erfarenheter? 

Jag har läst till civilingenjör Lantmäteri på KTH, en inriktning mot naturresurshushållning och Environmental Engineering. Först trodde jag att jag var samhällsvetare och humanist och läste 3 år på Universitetet, men jag kom på bättre tankar. Mitt första jobb var på Länsstyrelsen i Värmland och jag har varit konsult sen 2004. Jag har de senaste 9 åren jobbat nästan uteslutande med miljöfrågor i stora infrastrukturprojekt och haft möjlighet att få vara med i riktigt stora projekt. E18 Hjulsta – Kista, Förbifart Stockholm och Projekt Slussen till exempel.


Hur ser ett typiskt uppdrag ut för dig på Iterio? 

Jag jobbar oftast som miljösamordnare med infrastruktur, mycket vägar, och gärna vattenrelaterade frågor. Dock gör min roll som miljösamordnare att jag hanterar alla typer av miljöfrågor i byggskedet och det är väldigt roligt. Det finns alltid något nytt att lära sig. I de allra flesta fall sitter jag med i en projektgrupp på beställarsidan och hjälper till att följa upp om entreprenören uppfyller de miljökrav som ställs på dem. Jag hjälper också till att bevaka att min kund uppfyller alla sina åtaganden gällande miljö: kontroller, mätningar, tillstånd, rapportering osv. Trafikverket har varit min kund i många år, men just nu jobbar jag för Stockholms stad.


Vad tycker du är det bästa med att arbeta på Iterio?

Iterio är ett personligt, passionerat och nyfiket gäng. Mina kollegor är duktiga och ambitiösa men också otroligt trevliga och taket är högt. Samtidigt finns förståelse för att andra delar i livet, förutom arbetet, är lika viktiga.


Vilken är din dolda talang?

Jag är en hejare på att redigera text.

 

Vilket är ditt bästa karriärtips?

Oj jag är dålig på att planera karriär men jag tror man ska unna sig att prova på olika saker, och våga omvärdera. Har man turen att träffa människor man gillar att arbeta med är det mycket värt, och att ”bygga nätverk” låter slitet men det spelar roll vem man jobbar med. Det måste också få ta lite tid att bli duktig i en yrkesroll.

 

eva.emell@iterio.se

0709799265

Teamtailor

Employer branding från Teamtailor